ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ


WOODEN HARMONY RESIDENCE

Kατηγoρία
Κατοικίες
Τι είναι
Διαμέρισμα με αυλή
Που βρίσκεται
Κομοτηνή
Εργασίες
Αρχιτεκτονική μελέτη, Διακόσμηση, Τρισδιάστατη απεικόνιση
Εμβαδό
80 m²
Ετος
2022

Wooden Harmony Residence

Σχεδιάσαμε την ανακαίνιση ενός παλιού διαμερίσματος που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας, με γνώμονα να δύναται εφεξής να εξυπηρετήσει τις αναγκες των νέων ενοίκων του – ήτοι ενός νέου ζευγαριού που τώρα ξεκινά την οικογένειά του.

Οι χώροι διημέρευσης (σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία) τοποθετήθηκαν σε ενιαίο χώρο, ώστε να μοιράζονται το φως της ημέρας από το ίδιο, μεγάλο παράθυρο. Στο σαλόνι δε, τοποθετήθηκε και γωνιακό, ενεργειακό τζάκι. Ο μεγάλος διάδρομος που καθιστά το οίκημα διαμπερές, καθώς οδηγεί στην αυλή, φιλοξενεί τις υπόλοιπες χρήσεις, δυο υπνοδωμάτια -εκ των οποίων το ένα master και με walk-incloset (βεστιάριο)- και το μπάνιο.

Κύριο μέλημά μας, το διαμέρισμα στο τέλος να φαίνεται ευρύχωρο, ακόμα κι αν δεν είναι στην πραγματικότητα, πράγμα που επιδιώξαμε με τη χρήση πολύ απαλών χρωματικών τόνων και ενιαίων επιφανειών, όπως επίσης και με τη δημιουργία εξωτερικής αποθήκης.

Με ιδιαίτερη αγάπη σχεδιάστηκε η αυλή, καθώς οι κατοικίες με αυλή στην εποχή μας σπανίζουν, και όπου αυτές υπάρχουν η άποψή μας είναι πως πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο, προάγοντας και διευκολύνοντας την καθημερινότητα της οικογένειας κατά τους θερινούς μήνες.