ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Kατηγoρία
Xώροι Eργασίας
Τι είναι
Φωτογραφείο
Που βρίσκεται
Κομοτηνή
Εργασίες
Εσωτερικός σχεδιασμός, Διακόσμηση, Τρισδιάστατη απεικόνιση
Εμβαδό
40 m²
Ετος
2023

Φωτογραφείο στη Κομοτηνή

Για γνωστό και παλιό φωτογραφείο της πόλης μας, του οποίου την πρόσοψη είχαμε φροντίσει και αναβαθμίσει πριν λίγο καιρό, σχεδιάσαμε τον εσωτερικό χώρο με σκοπό να φέρουμε στο χώρο νέο και φρέσκο αέρα.

Καθώς το budget της υλοποίησης γνωρίζαμε από την αρχή πως ήταν συντηρητικό, δεν προβήκαμε σε ριζικές αλλά αχρείαστες αλλαγές, όπως για παράδειγμα αλλαγή δαπέδων. Επικεντρωθήκαμε πρώτα από όλα στην πρακτικότητα, με βάση τα λεγόμενα των χρηστών (θέση εξυπηρέτησης, χρήση και θέση ηλεκτρονικών μέσων, βελτιώσεις φωτισμού). Κάπως έτσι προέκυψε και η τελική κάτοψη ως δομή, ενώ ως όψη και αισθητική το κύριο μέλημά μας ήταν να φαίνεται συμβατή και σύγχρονη με τις ήδη ανακαινισμένες προσόψεις.

Συνδυάσαμε την ξύλινη υφή με αυτή του μαρμάρου, αποφύγαμε τη χρήση χρώματος, αλλά περιοριστήκαμε στο τρίπτυχο λευκό, γκρι και μαύρο αλλά εντάξαμε στη σύνθεση το φυσικό, πράσινο στοιχείο. Ειδική μνεία αξίζει στην κατασκευή της βιτρίνας, μια μίξη ξύλου και μέταλλου που κατασκευάστηκε για να φέρει φωτογραφίες συγκεκριμένου φορμά και σε συγκεκριμένες θέσεις, αφήνοντας όμως ταυτόχρονα απρόσκοπτη τη θέα από έξω προς το εσωτερικό του καταστήματος και το αντίστροφο.