ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ


APARTMENT K34

Kατηγoρία
Κατοικίες
Τι είναι
Διαμέρισμα
Που βρίσκεται
Κομοτηνή
Εργασίες
Αρχιτεκτονική μελέτη, Διακόσμηση, Τρισδιάστατη απεικόνιση
Εμβαδό
45 m²
Ετος
2023

Apartment K34

Πρόκειται για την πρόταση διαμόρφωσης ενός νεόδμητου, μικρού διαμερίσματος στην Κομοτηνή που προορίζεται για μίσθωση. Στόχος των πελατών και δικός μας ήταν εξαρχής τόσο να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του υποψήφιου ενοίκου, όσο και να αποδοθεί ενιαία αισθητική ταυτότητα στο νέο χώρο. Σχεδιάσαμε ένα μικρό διαμέρισμα φρέσκο και ζεστό σε σκούρους τόνους και τόνους του μπεζ, ενώ στο υπνοδωμάτιο χρησιμοποίησαμε γαλάζιους τόνους και φόντο πίσω από το κρεβάτι τον ουρανό.

Η κουζίνα ως εγκατάσταση αν και περιορισμένη σε χώρο, δεν υπολείπεται σε τίποτα σε σχέση με οποιαδήποτε κουζίνα μεγαλύτερου σπιτιού. Το υπνοδωμάτιο μικρό μεν, σχεδιάστηκε ώστε να χωράει τα απαραίτητα δε – αξίζει να σημειωθεί πως φροντίσαμε να υπάρχει ξεχωριστός χώρος μελέτης (γραφείο) όπως και βιβλιοθήκη μέσα στο υπνοδωμάτιο, ώστε να διευκολύνουμε τη διαμονή κάποιων ενοίκων με την ιδιότητα του φοιτητή. Κατέστη δυνατό να χωροθετήσουμε επίσης μία ντουλάπα εισόδου, μπαίνοντας στο διαμέρισμα που σίγουρα θα βοηθήσει πρακτικά τον ένοικο να κρατά το χώρο ακόμα πιο τακτικό. Το μπάνιο αν και μικρό, χωράει όλα τα απαραίτητα.

Σε σχέση με το φωτισμό, αυτός έρχεται από διάφορες πηγές και γωνίες, σε μια προσπάθεια σφαιρικής πλαισίωσης του χώρου. Τέλος, καθ’όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού κρατήσαμε ως γνώμονα τη συγκράτηση του budget: καθώς το έργο προοριζόταν για εκμετάλλευση, οι ιδιοκτήτες επιθυμούσαν εξαρχής την καλαίσθητη απλότητα.