ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Kατηγoρία
Εστιατόρια-Bar
Τι είναι
Καφενείο με παραδοσιακά προϊόντα
Που βρίσκεται
Κομοτηνή
Εργασίες
Αρχιτεκτονική μελέτη, Τρισδιάστατη απεικόνιση, Ολική ανακίνιση, Επίβλεψη
Εμβαδό
40 m²
Ετος
2023

Παραδοσιακό καφενείο στη Κομοτηνή

Το project αυτό ήταν για το γραφείο μας μεγάλο στοίχημα, καθώς η υλοποίηση οποιουδήποτε σχεδίου θα ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη, λαμβάνοντας υπόψη την παλαιότητα και την κατάσταση του υπάρχοντος κτίσματος. Παρόλα αυτά, προχωρήσαμε στο σχεδιασμό με προσοχή και σεβασμό, φυσικά παραμένοντας στο ίδιο περίγραμμα και με τις ελάχιστες δυνατές αλλαγές.

Η ανακαίνιση υπήρξε ολοκληρωτική και εξαρχής οι γραμμές του σχεδιασμού σημαδεύτηκαν από την ύπαρξη του τεμένους «Ταμπάκ Χανέ» ακριβώς πίσω από το κτίριο. Η στέγη και οι προσόψεις των δυο κατασκευών είναι σε πλήρη αρμονία. Μόνο τα νέα κουφώματα διαφοροποιούν κάπως το μικρό καφενείο, προσθέτοντας μια πιο φρέσκια και μοντέρνα νότα. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει η διαμόρφωση του εξωτερικού αύλειου χώρου, στον οποίο εφαρμόσαμε την τεχνική του σταμπωτού δαπέδου σε μια πιστή απομίμηση παραδοσιακής αυλής. Το μεγάλο πλατάνι ολοκληρώνει το παραδοσιακό σκηνικό.

Σχετικά με την εσωτερική διαμόρφωση, οργανώσαμε τη γραμμή παραγωγής στο πίσω μέρος του καταστήματος με σκοπό να δημιουργήσουμε επαρκή ελεύθερο χώρο για την έκθεση των υπόλοιπων, παραδοσιακών προϊόντων. Φροντίσαμε ο σχεδιασμός να είναι εξαιρετικά απλός και με φωτεινά χρώματα, προκειμένου τα προϊόντα να είναι αυτά που θα κλέψουν την παράσταση. Το μόνο χρώμα που υπάρχει σε λεπτομέρειες, καθώς και στην επιγραφή, είναι το χρώμα της κανέλας, εκείνο το βαθύ πορτοκαλί που σε όλους μας ξυπνά μια μνήμη από παλιά.